Een unieke veelzijdige vrouw

Sylvia Millecam werd op 23 februari 1956 geboren in Den Haag. Toen zij 12 was verhuisde Sylvia met haar ouders naar Boxmeer. Daar volgde zij de middelbare school en was zij actief in verschillende verenigingen, waaronder het Pauluskoor waarvan zij samen met haar moeder lid was. Na de middelbare school volgde zij de toneelschool in Maastricht. In die tijd keerde zij bijna ieder weekend terug naar haar ouders in Boxmeer.

Miss Millecam

Bij het Nieuw Amsterdams Volkstoneel stond zij voor het eerst op de planken. Daarna volgden nog Globe en het Publiekstheater. Aart Staartjes geldt als de ontdekker van Sylvia. Hij gaf haar in 1985 een rol in de serie "Geef je ouders maar weer de schuld". Daarna speelde zij in de film "Hector" samen met de Belgische komiek Urbanus. Op TV deed zij in 1994 de "Sylvia Millecam Show" en later "Miss Millecam". Ook was zij te zien in de comedy "Sjans" samen met Huub Stapel. Sylvia speelde in 14 toneelstukken, acteerde in drie films en maakte 2 cd's.

Ook dat Nog

Op de radio presenteerde Sylvia lange tijd het programma "Binnenlandse zaken". Vooral werd zij bekend door haar optreden in het KRO televisieprogramma "Ook dat Nog". Samen met Marnix Kappers maakte zij "Knoop in je zakdoek". Een programma dat samen met gehandicapten werd gepresenteerd voor verstandelijke gehandicapten. Dit is het enige televisieprogramma ter wereld voor mensen met een verstandelijk handicap. Sylvia is twee keer achter elkaar uitgeroepen tot de populairste vrouw van Nederland.

Sterke persoonlijkheid

Sylvia woonde samen met haar vriend Arnold Willemsen in Amsterdam. In de laatste jaren van haar leven dacht Sylvia dat ze een bacteriŽle infectie leed. Daarvoor onderging zij de laatste anderhalf jaar voor haar overlijden verschillende therapieŽn. Bewust koos zij voor deze aanpak. Zij overleed op 20 augustus 2001 aan de gevolgen van kanker. Overal in Nederland heerste er een grote verslagenheid door haar dood. Na een herdenkingsdienst in de Mozes en Ašronkerk is Sylvia Millecam op 25 augustus 2001 onder grote belangstelling begraven op de begraafplaats Westgaarde in Amsterdam.
Sylvia Millecam
Een beeld in Boxmeer
De Stichting
Stand van zaken
Met dank aan
Colofon
Links